Kolektor CPG bo gradil obvoznico na Hrvaškem

Kolektor CPG bo gradil obvoznico na Hrvaškem

16. 09. 2021

Družba Kolektor CPG je kot vodilni partner v konzorciju s podjetjem ICM S.p.A. v mednarodni konkurenci ponudil najugodnejšo ponudbo za projekt izgradnje 1. faze avtocestnega odseka – obvoznica Novi Vinodolski. Tako je Kolektor CPG s partnerjem, danes, ob prisotnosti hrvaškega ministra za morje, promet in infrastrukturo, g. Olega Butkovića, s predsednikom uprave Hrvatskih autocest, g. dr. sc. Borisom Huzjanom, podpisal pogodbo za projekt v vrednosti 77,8 milijonov evrov.

Podpis pogodbe za izgradnjo obvoznice Novi Vinodolski, Hrvaška

Podpis pogodbe za izgradnjo obvoznice Novi Vinodolski, Hrvaška

Projekt predvideva izgradnjo obvoznice mesta Novi Vinodolski, ki se bo kasneje sovpadala s levo traso bodoče avtoceste A7. Dolžina novo zgrajene obvoznice bo znašala 9,8 km, od tega jih bo kar 6,5 km del bodoče avtoceste, preostanek pa bo del državne ceste D8.

Gradnja obvoznice Novi Vinodolski bo zahtevna, saj je zasnovana na težkem reliefu z veliko naravnimi posebnostmi. Največ pozornosti bo tekom gradnje namenjeno izgradnji dveh najzahtevnejših objektov na trasi, ki sta predor Zagori s servisno cevjo in viadukt Ričina. Leva stran predora Zagori bo vozna cev v dolžini 834 metrov, medtem ko je desna stran predora predvidena kot servisna cev v dolžini 770 metrov. Za viadukt Ričina, v dolžini 1057 metrov, so predvideni stebri v višini od 15 do 52 metrov. Rok za izvedbo del je 36 mesecev od uvedbe v delo.

Izjava, Oleg Butković, hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo: »Družbi, ki danes podpisujeta pogodbo sta zelo spoštovane, Kolektor CPG iz Slovenije je eno izmed najboljših podjetij na področju gradbeništva, prav tako družba ICM, ki se ponaša z vrhunskimi referencami. Verjamem, da bo tudi ta projekt izveden pravočasno. Veselimo se začetka del in realizacije projekta«.

Kolektor Gradbeništvo pa na Hrvaškem ne izvaja le omenjenega, na novo pridobljenega projekta. Ob najnovejšem projektu tako družbi Kolektor Gradbeništva gradita tudi projekt državne ceste Škurinje – Luka Rijeka, ocenjen na prek 75 milijonov evrov, izvajata projekt rekonstrukcije bazena Reka v Luki Reka, vrednega 35 milijonov evrov, gradita sistem zbiranja, odvajanja in čiščenja odpadne vode na otoku Krk, ki je ocenjen na prek 44 milijonov evrov, dela se pričenjajo na projektu izvedbe aglomeracije mest Cres, Martinščica, Mali Lošinj in Veli Lošinj, v vrednosti 26,47 milijonov evrov, s čimer Kolektor Gradbeništvo utrjuje svojo mesto med pomembnimi regijskimi igralci v gradbeništvu.

Izjava Kristjan Mugerli, direktor podjetja Kolektor CPG: »Zadovoljni smo, da se naši napori na tujih trgih obrestujejo. Dokazati smo morali veliko mero strokovnosti in profesionalnosti, da nas danes lahko investitorji in partnerji prepoznavajo kot kompetentnega partnerja pri izvedbi največjih gradbenih projektov v regiji. Pridobili smo zaupanje, ki ga z kvalitetno, strokovno in natančno izvedbo del na projektih nameravamo tudi obdržati.«


Projekt bo pomembno prispeval k razbremenitvi mesta Novi Vinodolski ob poletnih mesecih turistične sezone.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice